0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Rahmet kapıları açılırken, fırsatçılık yapmayın!..

Pazartesi günü, yani 6 Mayıs’ta rahmet ve mağfiret ayına giriyoruz. Öncelikle şunu söyleyeyim: Tüm İslam coğrafyası acı, üzüntü, gözyaşı ve kanla boğuşurken, şuurlu bir Müslüman bu rahmet ayında nefsiyle uğraşmalı!.. 

Nefsiyle uğraşmalı derken, iftar ve sahur sofralarıyla nefsini tatmin derdinde olmamalı!.. Bir film şeridi gibi, hayatını, duruşunu, yaptıklarını, planladıklarını… bütün bu süreçte Allah’ın rızasına uygun hareket edip-etmediğini gözlerinin önünde canlandırsın!.. 

Bugüne kadar yaşadığı hayatın Allah nezdinde artı ve eksilerinin çetelesini yapıp, önüne koysun!.. 

Eğer Allah’tan korkmuyorsa, günah işlemekten çekinmiyorsa, acaba bu günahlardan nasıl kurtulurum gerçeğini; günahları terk etmeyerek, karşılıklarında ne yaparak işi kıvırıp, Cennet’e varayım arayışları içerisindeyse!.. 

Buradan haber vereyim, gaflet çukurundasın kardeşim!.. 

Allah’a çalım atma ahmaklığından vazgeç!.. O, hepimize şah damarımızdan daha yakın. Üstüne üstlük söylediklerimizle, sahnede yaptıklarımızla bizi değerlendirmeyecek… O sözü söylerken, o işi yaparken kalbimizdeki ve beynimizdeki niyetimize bakacak, niyetimize!.. 

Şunu unutma!.. O’nun bizim aç durmamıza ve yüzümüzü yerlere sürmemize, hiç mi hiç ihtiyacı yok!.. 

İbadetlerimizi kendimiz için yapıyoruz: Ki, o ibadetler bizi gerçek ve samimi bir kul yapsın!.. 

Münafık değil!.. 

Buradan esnafımıza bir çağrıda bulunayım: 65 yaşında bir insan olarak, çocukluğumdan beri yüreğimi sızlatan bir gerçeğe parmak basayım. 

Esnafımız, tüccarımız… ticaretle uğraşan kesimden birçoğu, Ramazan’ı fırsat bilir. Özellikle gıda maddelerinden, iğneden ipliğe… her şey, arife gününden itibaren zamlanır!.. 

Fakir-fukara, etiketlere baka baka o ayı ıstırap içinde tamamlamaya çalışır… Çoluk-çocuğu için iftar sofralarında üzüntü yaşar… Kaşık ve çatalını çekingen bir halet-i ruhiyye içinde kullanır!.. 

Gelin, bu Ramazan’dan itibaren, bu anlayışı esnaf/tüccar olarak terk edelim… Maliyetine satışlar yapalım… 

Bunu yaparsanız, emin olun hem dünyalık açısından kazancınız bereketlenir, kârlı çıkarsınız, hem de ahiretiniz açısından kârlı çıkarsınız!.. 

Bu mübarek ayın başta İslam dünyasının mazlumları olmak üzere, tüm dünyanın mazlumları için hayra vesile olmasını dilerim. 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX